Jimini Hignett

Thema

Jimini Hignett woont en werkt in Amsterdam. Het algemene thema van haar werk is ‘How to go on making art when everything is all fucked up’.

The Detroit Diary

In 2010 heeft zij als afsluiting van haar studie aan het Dutch Art Institute het boek The Detroit Diary gepubliceerd, dat als startpunt een verlaten politiebureau in de binnenstad van Detroit neemt. Opgebouwd uit verschillende essays en foto’s, vormt het boek een sterke aanklacht tegen de ‘society of advanced insecurity’ – een samenleving van gevorderde onzekerheid gekweekt door neoliberalisme.

Mulier Sacer

In haar recente boek Mulier Sacer, staan de ervaringen van vrouwen die ontsnapt zijn uit de gedwongen prostitutie centraal. Het werk is tevens een reflectie op de omstandigheden die ertoe hebben geleid dat zij zich hier bevinden.

Handle With Care

Haar recente video-installatie over dezelfde onderwerp, Handle With Care (i.s.m. Patricia Kaersenhout), was te zien in het Amsterdams Tropenmuseum. Naast haar kunstpraktijk is Jimini Hignett gepassioneerde tuinier – de helft van het jaar woont zij op een volkstuin, waar zij haar groenten zelf verbouwt.

If Bees Are Few…

In 2013-2014 realiseerde Jimini Hignett samen met Doris Denekamp in het kader van het project The Non Urban Garden If Bees Are Few… in Diepenheim.

Meer informatie

www.HowToGoOn.com